BOEKEN

PoldervogelsjpgPOLDERVOGELS – verschijnt maart 2018
128 pagina’s, 17 x 24 cm
ISBN: 978 90 214 0914 6. Singeluitgeverijen-Uitgeverij Q

Poldervogels is samengesteld op basis van vijf van de schetsboeken van Erik van Ommen. De schetsen zijn gemaakt in de polders niet ver van zijn huis en geven zijn impressie weer van het vogelleven. Het startschot viel in februari 2017 met de melding dat een paartje zeearenden daar een nest aan het bouwen was. Deze imposante roofvogels zijn de rode draad in het verhaal geworden. Op gezette tijden reed hij het afgelopen jaar naar de polder om me ergens aan de waterkant te installeren. Met een telescoop observeerde hij de vogels en wat boeiend genoeg was, legde hij met penseel en zwarte aquarelverf vast in zijn schetsboek.
Veertien van deze schetsen zijn in het atelier uitgewerkt als reductie houtsnede, een aantal als aquarel. Het boek eindigt met het uitvliegen van de jonge arend in augustus 2017.

Bij het boek komen video’s over het maken van een penseeltekening en een houtsnede. De originelen worden in maart geexposeerd bij de kunstenaar in Atelier Brink 2 te Vries en Stichting Nobilis – centrum voor Nederlandse prentkunst te Fochteloo.