Eerdere uitgaves

Voor een compleet overzicht van al mijn publicaties, verwijs ik naar mijn website.
alleboeken


VAN DE VOLGENDE BOEKEN ZIJN NOG EXEMPLAREN TE KOOP:

DE WERELD IS MIJN ATELIER – KNNV UITGEVERIJ 2022
VOGELS IN ONZE TUIN – Fontaine Uitgevers en ROOTS 2021
VOGELPRENTEN – Stichting Nobilis 2021
ALLE VOGELS – De Arbeiderspers 2017

DE WERELD IS MIJN ATELIER – kunstenaar op reis
Erik van Ommen
208 pagina’s. Gebonden, full color
ISBN 9789050119016. KNNV Uitgeverij 2022

Erik van Ommen is ruim 50 jaar actief als beeldend kunstenaar. In dit boek zien we welke plekken hij in al die jaren bezocht. De reis begint in het zuiden van Afrika en eindigt op Spitsbergen. Het is een verslag vol spectaculaire afbeeldingen, waaruit een grote liefde voor de natuur spreekt. Erik vertelt over zijn belevenissen en over zijn werkwijze. De nadruk ligt op zijn schilderijen, prenten en tekeningen. 

Erik heeft een passie voor vogels en die staan dan ook centraal. Maar ook van andere dieren en landschappen maakte hij prachtige kunstwerken. De lezer kan vanuit zijn leunstoel mee op wereldreis. Dit boek is niet alleen een ode aan de kunst en de natuur, maar ook een magistraal overzichtswerk van een van onze belangrijkste vogelschilders.


ALLE VOGELS
Koos van zomeren, met penseeltekeningen van Erik van Ommen
Bekroond met de Jan Wolkers oeuvreprijs 2017

888 pagina’s, zwart/wit. Gebonden met harde kaft.
ISBN: 9789029510622 De Arbeiderspers 2017

Zoals Koos van Zomeren in de verantwoording bij dit boek schrijft koen overal in zijn oeuvre ‘vogels voorbij, zoals vogels maar al te vaak voorbijkomen: terloops, maar niet onopgemerkt’. Alles wat Van Zomeren ooit over vogels heeft geschreven, van zijn eerste stuk over de huismus voor Nieuwe Revu uit 1977 tot aan Het verlangen naar klapekster uit 2014, is nu gebundeld en voorzien van 175 speciaal voor deze uitgave gemaakte penseeltekeningen van Erik van Ommen. Alle vogels is het ultieme vogelboek waarin de verbeelding net zozeer bezongen wordt als de vogel in al zijn verschijningen. Wad, weide of woud, waar Van Zomeren zich ook bevindt om vogels te observeren, elke vogel blijkt toch ook weer iets te zeggen over de mens en de wereld waarin we leven