Eerdere uitgaves

Voor een compleet overzicht van al mijn publicaties, verwijs ik naar mijn website.
alleboeken


VAN DE VOLGENDE BOEKEN ZIJN NOG EXEMPLAREN TE KOOP:

ALLE VOGELS

ALLE VOGELS
Koos van Zomeren, met penseeltekeningen van Erik van Ommen
Bekroond met de Jan Wolkers oeuvreprijs 2017

888 pagina’s, zwart/wit. Gebonden met harde kaft.
ISBN: 9789029510622 De Arbeiderspers 2017

Zoals Koos van Zomeren in de verantwoording bij dit boek schrijft komen overal in zijn oeuvre ‘vogels voorbij, zoals vogels maar al te vaak voorbijkomen: terloops, maar niet onopgemerkt’. Alles wat Van Zomeren ooit over vogels heeft geschreven, van zijn eerste stuk over de huismus voor Nieuwe Revu uit 1977 tot aan Het verlangen naar klapekster uit 2014, is nu gebundeld en voorzien van 175 speciaal voor deze uitgave gemaakte penseeltekeningen van Erik van Ommen. Alle vogels is het ultieme vogelboek waarin de verbeelding net zozeer bezongen wordt als de vogel in al zijn verschijningen. Wad, weide of woud, waar Van Zomeren zich ook bevindt om vogels te observeren, elke vogel blijkt toch ook weer iets te zeggen over de mens en de wereld waarin we leven.


 omslagreigersMijn Reigerparadijs  – ALLEEN TE KOOP IN ATELIER BRINK 2

112 pagina’s, full colour en gebonden met harde kaft. 23 x 21 cm
ISBN: 978 9050 11 5308. KNNV Uitgeverij 2015

Het boek bevat talloze tekeningen, etsen, olieverfschilderijen, aquarellen en linosnedes van Erik van Ommen. Aan bod komen alle Europese reigers. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk over het tekenen van vogels in potlood, inkt en aquarel. Bijzonder zijn de 15 bijgesloten video films die u via uw ipad of android kunt bekijken.


pastorieomslagMijn Pastorietuin  – ALLEEN TE KOOP IN ATELIER BRINK 2
Wilma Brinkhof en Erik van Ommen
72 pagina’s,  genaaid gebonden, full colour, 17 x 16,5 cm
ISBN: 978 90 5011 321 2 . KNNV Uitgeverij 2010  Prijs: € 10,00

Beeldend kunstenaar Erik van Ommen en schrijfster Wilma Brinkhof stelden zichzelf een bijzondere taak: het opknappen van de voormalige pastorie en de bijbehorende tuin in het schilderachtige Vries, een historisch brinkdorp in Noord-Drenthe. Mijn pastorietuin is een liefdevol verslag van dit ambitieuze project. In woord en beeld beschrijft het echtpaar de plannen en de twijfels, de successen en de tegenslagen, en de hulp van vele kleurrijke, lokale karakters. Mijn pastorietuin is tevens een boeiend natuurdagboek met treffende observaties van planten en vogels, vlinders en andere dieren.

Mijn pastorietuin bevat prachtige tekeningen, etsen en schilderijen van Erik van Ommen. De sfeervolle teksten zijn van de hand van Wilma Brinkhof. Door de ogen van de kunstenaars ziet de lezer de tuin geleidelijk veranderen in een waar tuinparadijs en de voormalige gemeenschapsruimte in een atelier en expositieruimte.