Eerdere uitgaves

Voor een compleet overzicht van al mijn publicaties, verwijs ik naar mijn website.
alleboeken


VAN DE VOLGENDE BOEKEN ZIJN NOG EXEMPLAREN TE KOOP:

POLDERVOGELS  

128 pagina’s, paperback full colour. 24 x 17 cm
ISBN: 9 789021 409146. Uitgeverij Q 2018

Poldervogels schetst het vogelleven in de polders niet ver van het atelier van Erik van Ommen. Startsein was de melding van een paartje zeearenden dat in januari 2017 een nest bouwde in de polder. Deze imposante roofvogels zijn de rode draad in het verhaal geworden.  Daarnaast schilderde Erik de talrijke andere vogels die in de polder te zien waren.  Op gezette tijden ging hij op pad om zich ergens aan de waterkant te installeren.  Met een telescoop observeerde hij de vogels en wat hij boeiend genoeg vond legde hij met penseel en zwarte aquarelverf  vast in zijn schetsboek.  Kou, hitte, regen en wind maken het buiten werken soms lastig, maar alleen in het veld kan hij op zoek gaan naar de essentie, dat wat hem inspireert bij het zien van een vogel. Het werk aan dit boek werd begin augustus afgesloten met het uitvliegen van de jonge zeearend.


ALLE VOGELS

ALLE VOGELS
Koos van Zomeren, met penseeltekeningen van Erik van Ommen
Bekroond met de Jan Wolkers oeuvreprijs 2017

888 pagina’s, zwart/wit. Gebonden met harde kaft.
ISBN: 9789029510622 De Arbeiderspers 2017

Zoals Koos van Zomeren in de verantwoording bij dit boek schrijft komen overal in zijn oeuvre ‘vogels voorbij, zoals vogels maar al te vaak voorbijkomen: terloops, maar niet onopgemerkt’. Alles wat Van Zomeren ooit over vogels heeft geschreven, van zijn eerste stuk over de huismus voor Nieuwe Revu uit 1977 tot aan Het verlangen naar klapekster uit 2014, is nu gebundeld en voorzien van 175 speciaal voor deze uitgave gemaakte penseeltekeningen van Erik van Ommen. Alle vogels is het ultieme vogelboek waarin de verbeelding net zozeer bezongen wordt als de vogel in al zijn verschijningen. Wad, weide of woud, waar Van Zomeren zich ook bevindt om vogels te observeren, elke vogel blijkt toch ook weer iets te zeggen over de mens en de wereld waarin we leven.

 


 Een aantal boeken is nog elders te koop.

 Mijn Reigerparadijs, De kluten van Breebaart en De IJsvogels van de Hunze zijn nog te koop bij Stichting Het Groninger Landschap.